Projekt ve spolupráci s IPVZ CZ.1.04/1.1.00/46.00002

4. 5. 2020

Medical Healthcom spol. s r.o. uzavřel s Institutem postgraduálního vzdělávání ve zdravotnictví (IPVZ) smlouvu o poskytování služeb dodavatele praktické části vzdělávacího programu certifikovaného kurzu v oboru Foniatrie pro oblast Čechy (dále jen CK).

CK byl realizován v rámci projektu registrační číslo: CZ.1.04/1.1.00/46.00002 s názvem „Prohlubování a zvyšování úrovně odborných znalostí lékařů, zubních lékařů a farmaceutů se zaměřením na profesní medicínské vzdělávání a vzdělávání v manažerských dovednostech“.

Cílem CK bylo proškolení 3 lékařů, kteří měli většinu svého pracovního úvazku ve zdravotnických zařízeních mimo hlavní město Prahu. Praktická část vzdělávacího programu oboru Foniatrie probíhala od dubna 2011 přímo na pracovišti Medical Healthcom spol. s r.o. a na pracovištích spolupracujících organizací - v Institutu postgraduálního vzdělávání ve zdravotnictví, na Foniatrické klinice Všeobecné fakultní nemocnice v Praze a na Klinice ušní, nosní, krční Fakultní nemocnice v Hradci Královém.

Povinná praxe účastníků kurzu byla realizovaná na akreditovaných pracovištích foniatrie s akreditací I. a II. typu. Povinná doplňková praxe se uskutečnila na akreditovaném pracovišti neurologie, psychiatrie a klinické logopedie. Do povinných vzdělávacích aktivit účastníků patřily: kurz Lékařské první pomoci, kurz Základy lékařské etiky, komunikace, managementu a legislativy, kurz Prevence škodlivého užívání návykových látek a léčba závislostí a kurz Radiační ochrana. Dovednosti školence byly pravidelně a průběžně prověřovány příslušnými lektory. V závěru účastníci vzdělávacího programu složili závěrečnou zkoušku, která se skládala z teoretické a praktické části.

Absolvováním vzdělávacího programu Foniatrie získali zdravotničtí pracovníci zvláštní odbornou způsobilost pro vymezené činnosti, které prohlubují získanou specializovanou způsobilost. Lékař se zvláštní odbornou způsobilostí v oboru foniatrie je oprávněn samostatně provádět všechny výkony patřící do oboru foniatrie. Jedná se zejména o provádění preventivních vyšetření hlasu u hlasových profesionálů a studentů připravujících se na hlasovou profesi a hodnocení hlasových poruch u nemocí z povolání. Současně je lékař hlavním diagnostikem poruch řeči především u dětí, koordinátorem týmové péče o nemocné s poruchou řeči a provádí kompletní sluchovou protetiku u sluchových vad dospělých a výhradně foniatr ji zajišťuje u dětí do 15 let.

Operační program
Pro objednání nebo
další informace volejte:
(+420) 733 329 365

Ordinační hodiny

Pondělí: 8,00 - 18,00
Úterý: 8,00 - 18,00
Středa: 8,00 - 18,00
Čtvrtek 8,00 - 18,00
Pátek: 8,00 - 14,00

Pro rezervaci termínu na vyšetření sluchu pětiletých dětí (screening) volejte na shora uvedené číslo.

Náhradní poskytovatel zdravotní péče:

Medico

Prémiová zdravotní péče:

Hlasové centrum

Hlasové centrum Praha je detašovaným pracovištěm Polikliniky ambulantních specialistů Medico, které se specializuje na diagnostiku a léčbu všech typů onemocnění a poruch hlasu.

Další informace

Sluchové centrum

Centrum se specializuje na problematiku osob s poruchou sluchu se zaměřením na osoby ohluchlé a osoby trpící hučením v uších. Zároveň se pracoviště zabývá protetickou péčí a přidělováním sluchadel nemocným s poruchou sluchu, dětem i dospělým.

Další informace
Mapa
Medical Healthcom spol. s r.o.
Národní 9 a 11, 3.patro
Praha 1

Jak se k nám dostanete:

Metrem B nebo tramvají č. 2, 9, 18, 22 na zastávku Národní třída. Bezbariérový přístup je z Národní č. 9.

Metrem C na zastávku I. P. Pavlova a dále tramvají č. 22 na zastávku Národní třída.

Z Hlavního nádraží nebo zastávky Anděl tramvají č. 9 na zastávku Národní třída.

Zobrazit trasu na mapě

Parkování:

Garáže Národního divadla
1. – 8. hodina od zahájení parkování: 50 Kč/hod., každá další hodina: 20 Kč/hod.

Slovanský ostrov
Pondělí – pátek: 8 – 20 hodin; 40 Kč/hod.

Obchodní centrum Nový Smíchov - Anděl (3 hod. zdarma, další hod. 50 Kč); Palladium Praha (55 Kč/1 hod.); Rudolfinum (60 Kč/1 hod.); Garáže Pařížská (75 Kč/1 hod.)